Kunstlocatie Würth toont nieuwe expositie:

Adembenemende foto’s van de poolgebieden gemaakt door Wim van Passel.

fotograaf Wim van Passel

Naast de hoofdtentoonstelling ‘Gunter Damisch – deel van het geheel’ met kunstwerken uit de Verzameling Würth toont Kunstlocatie Würth vanaf heden een inspireerde foto-expositie ‘Tijdloze Momenten’ met adembenemende natuurfoto’s. De foto’s zijn gemaakt door de Nederlandse fotograaf Wim van Passel tijdens zijn reizen naar Arctica.

Van Passel stelt zijn immens beeldmateriaal steeds gratis ter beschikking aan de Internationale Beeldbank van het WNF hoofkantoor in Zwitserland, die daar wereldwijd gebruik van maakt. Inmiddels heeft hij ruim 50 wereldreizen gemaakt, waarvan 39 poolexpedities. Hij werkte o.a. samen met wijlen Prins Bernard, trad op in menig radio- en televisieprogramma en zijn werk werd inmiddels al ruim 125 keer nationaal en internationaal geëxposeerd.

De foto-expositie zal te zien zijn tot en met 10 maart 2019.

Wim van Passel (1946)

Natuurschoon, een schat aan informatie

In het Brabantse dorpje Vught heeft Wim van Passel zijn fotostudio tussen de bomen verstopt. Een verstilde plek van waaruit hij al vele jaren afreist naar de poolgebieden en vervolgens keer op keer terugkeert met een schat aan nieuw beeldmateriaal. Het natuurfotoproject ´Tijdloze Momenten’, waarvan een bescheiden gedeelte in Kunstlocatie Würth is te zien, is daar een resultaat van.

Van Passel stelt zijn immens beeldmateriaal steeds gratis ter beschikking aan de Internationale Beeldbank van het WNF hoofkantoor in Zwitserland, die daar wereldwijd gebruik van maakt.

Na 35 jaar als commercieel fotograaf gewerkt te hebben, gooide Van Passel in 1995 het roer volledig om en maakte in 1996, samen met zijn echtgenote, zijn eerste reis naar Arctica. Met zijn groot talent voor fotografie en oog voor de natuur, werd hij bevangen door de wonderen die hij daar zag.

Voor Van Passel staat de natuur voor ontelbare puzzelstukjes die naadloos in elkaar passen, maar waarbij het totaalbeeld steeds meer vragen oproept. Voor ons als mens niet te bevatten. Een overdonderend natuurschoon waarbij de mensheid overtuigd dient te worden, dat er de noodzaak is deze uitzonderlijke schoonheid te behouden en te beschermen. Al is het maar voor de kinderen van onze kinderen…

…earth was made this way

and so it could remain
if we, mankind,
would only look,
not touch…

here,
you no longer believe
in heaven and hell

here,
you know yourself
to be in between

so small…
no power, no change,
no influence

our eyes not wide enough
our ears to small
our touch petrified.

In advance,
our mouth still large
as ever,
is biding its time

and there in is the beauty

waiting,
waiting for the minutes
waiting between heaven and hell

Wim van Passel

Inmiddels heeft hij ruim 50 wereldreizen gemaakt, waarvan 39 poolexpedities. Hij werkte o.a. samen met wijlen Prins Bernard, trad op in menig radio- en televisieprogramma en zijn werk werd inmiddels al ruim 125 keer nationaal en internationaal geëxposeerd.

meer over Wim van passel kunt u lezen op zijn website https://www.tijdlozemomenten.nl/